fbpx

Elokuu 2021 – Toivo Mattila

Raksapuolen hommissa kokemuksen puutetta voi useasti paikata kliseisesti raudanlujalla asenteella. Tämän tiesi myös meidän elokuun kuukauden työntekijäksi valittu Toivo Mattila, joka päätti jo meidän edellisten kuukauden työntekijöiden juttuja lukiessaan, että hänen nimensä tulee myös löytymään meidän Hall of Famesta.

Toivo aloitteli meidän kautta hommat alkukesästä ja jo heti ensimmäisestä neljän päivän keikasta sai asiakkaalta vuolaat kehut juuri nimenomaan asenteesta työtä kohtaan, vaikka aikaisempaa kokemusta rakennuspuolen hommista ei ollut laisinkaan. Seuraava keikka veikin sitten jo rakentamaan Raidejokeria. Positiivista palautetta tuli täältäkin useaan otteeseen ja huomioitiinhan Toivon asenne jo palkankorotuksen muodossakin.

Ollaan monesti toimistolla mietitty, että rakennuspuolen hommien ja joukkueurheilun välille voidaan vetää jonkinlaisia yhtäläisyysmerkkejä ja Toivon tapauksessa moni asia natsaa. Molemmissa vaaditaan asennetta ja sitä vaaditaan koko joukkueelta. Asenne Toivolla tuleekin nimenomaan vapaa-ajan puolelta, kun harrastuksiin kuluu salibandy, jota tuleekin harrastettua SM -tasolla. Eli ihan täysin vierasta ei ole antaa itsestään 100% joka vaihdossa, jotta päästään yhteiseen maaliin.

Käytiin vähän viiveellä (niin kun kuvasta näkee) antamassa Toivolle kunniamaininta ja vaihdettiin siinä yhteydessä pari sanaa töistä ja muustakin:

Toivo, mikä fiilis valinnasta?

Tosi hyvä fiilis, en itseasiassa ole yllättynyt koska tämä oli tavoitteenakin. 😅

Kerro mikä sun mielestä tekee hyvän tekijän?

Asenne ratkaisee vaikka kliseiseltä kuulostaakin. ”Hälläväliä” -asenteella ei paljon saavuteta. 

Miten päädyit JWD:lle?

Broidi oli töissä JWD:llä ja houkutteli soittamaan Jukalle, kun olin tekemistä vaille ennen armeijaa. Aika nopeasti siinä palaset sitten loksahti paikoilleen ja oltiin työmaalla.

Meidän edellinen kuukauden työntekijä Tony Ketonen oli kiinnostunut tietämään, että onko tullut harrastettua soutua?

Mökillä lähinnä ja pari kajokointireissua tullut tehtyä, mutta ei sen kummemmin. Kokonaisvaltaista treeniähän se on!

Minkälainen kysymys esitetään seuraavalle kuukauden työntekijälle?

Onko sählytaustaa? Itse tosiaan tulee pelattua A-SM tasolla Oilersissa. 

Kiitos vielä JWD:n puolesta Toivolle!