fbpx

Lokakuu 2021 – Jyri Vesterlund

Lokakuussa meidän on suuri ilo ja kunnia saada palkita erinäisistä tuotantopuolen töistä tiensä meidän kautta betonin pariin kairannut Jyri Vesterlund.

Jyrin ja meidän ”tiet kohtasivat” jo aiemmin, sillä ensimmäisen kerran Jyri oli meihin yhteydessä työnhaun tiimoilta joulukuussa -20. Vielä tuossa vaiheessa emme päässeet paiskaamaan kättä työsopimuksen merkeissä, sillä siinä kohtaa Jyrillä ei ollut betonialalle vaadittavaa aiempaa työkokemusta. Kun asiakasyrityksemme kanssa sitten myöhemmin vaihdettiin ajatuksia ja tuumailtiin löytyisikö heille kenties ”boksin ulkopuolelta” tyyppistä ratkaisua, nousi aika nopeasti Jyrin nimi mieleen. Jo tuolloin haastattelutilanteessa oli noussut esille Jyrin hyvä ja kattava työhistoria, mikä sisälsi monenlaista osaamista. Ja myös miehen luonne oli sellainen, että hänen kanssaan oli helppo ”asioida”, kiva kommunikoida ja käydä työkuvioita ja muita läpi. Tästä sitten jatkoimme Jyrin kanssa eteenpäin, ja kun Jyriä oli kuitenkin koko ajan kiinnostanut päästä betonialalle, saimme soviteltua haastattelun asiakasyrityksellemme. Tästä pääsemmekin muutaman kuukauden eteenpäin ja voilà, mies sovittelee kuukauden työntekijä palkintoa itselleen! Mainio esimerkki siitä, että jos on aitoa uskoa omiin kykyihin, kaikki on mahdollista!

Ja vaikka tässä vasta alkutalvea mennään, on Jyrillä jo mielessä myös tuleva kesä. Mies tykkää hyvästä musiikista ja nauttia kesäisestä Helsingistä. Ja kun vähän ajatuksia vaihdeltiin tähän liittyen, nousi aika nopeasti esille Flow Festivaalit Helsingin Suvilahdessa ensi vuoden elokuussa, joten palkittiin mies vapaalipulla tuonne. Toivotaan ja uskotaan, että koronapandemia siinä vaiheessa jo helpottaa ja sinne saadaan ottaa täysi määrä yleisöä, niin tunnelmakin nousee kattoon.

Jyri, mikä fiilis hommasta?

No tietenkin on hyvä, todella hyvä fiilis. Kyllä sitä on koittanut olla ahkera ja keskittyä uudessa työssään, mutta onhan tämä todella nastaa saada myös tunnustus hyvästä työstä.

Kerro mikä sun mielestä tekee hyvän työntekijän?

Tunnollisuus ja se, että kiinnostaa aidosti työt mitä tekee, jotta opit, kehityt ja sitä kautta hommat sujuu. Muuten jos ei aidosti kiinnostu siitä mitä tekee, niin et tule työssä myöskään kehittymään. Tehdään ne hommat mitä pitää, mitä työnantaja määrää ja vähän extraa, niin sillä tullaan hyväksi.

Miten päädyit JWD:lle?

Tästä on jo jonkin aikaa, mutta taisi olla ihan niinkin perinteisesti, että MOL:in kautta työpaikkahakemuksia selaamalla löysin kiinnostavia työpaikkoja ja jätin hakemukseni. JWD:ltä oltiin minuun yhteydessä ja järjestettiin haastattelu, mutta vielä sillä kertaa eivät asiat edenneet. Karo otti minuun uudelleen yhteyttä parikin kertaa ja kyseli työtilannettani. Ja sitten kun asia tuli ajankohtaiseksi, niin hommat etenivät ja tässä sitä ollaan. Viimeisen kerran oltiin kesällä yhteydessä, mutta kun olin itse vaihtanut kunnossapitoasentajan töihin, en voinut kuvitella, että betonialan työt enää poikivat alalta työtä. Mutta hieno homma näin, olen viihtynyt todella hyvin huippuporukassa!

Edellinen kuukauden työntekijä Seppo oli kiinnostunut kuulemaan, että oletko oluen ystävä. Ja jos olet, niin minkä merkkinen maistuu parhaalta? Seppo itse tunnustaa punaista väriä, keravalaisena kokee sen omakseen.

Ihan Peruslageria juon, jos oluen avaan. Pysyttelen niissä, lager-miehiä olen, en ole noita kaikkia eri lajeja maistellut mitä kaupan hyllyiltä löytyy.

Minkälainen kysymys esitetään seuraavalle kuukauden työntekijälle?

Ostin itselleni uuden vinyylisoittimen 50-vuotis lahjaksi, kyseessä on Technoksen (2000 €) ”pyöritin”. Kuinka monta vinyylilevyä omistat? Itselläni on n. 2500 ”vinyyliä”. Ne ei enää mahdu olohuoneeseen ja ne ovat levittäytyneet jo makuuhuoneeseen asti. Vai omistatko jonkun muun soittimen jos ei vinyyliä?

Kiitokset vielä kertaalleen Jyri!