fbpx

Vuoden työntekijä 2019 – Pentti Raatikainen

Tämä on meille, koko JWD:n porukalle, hieno hetki päästä palkitsemaan meidän työntekijöitä. Palkinto on osoitus kovasta ja ahkerasta duunista ja meidän tavastamme kiittää. Eikä näitä palkintoja ole helppo päättää, sillä moni meidän työntekijä ansaitsisi kiitosta työstään, ja palkinnon siitä. Kaikkia ei kuitenkaan voida palkita, joten mennään tällä tavoin. Isoin kiitoshan menee tässä kohtaa aina työntekijöiden suuntaan. Ja kun kuukausittain työntekijöitä palkitaan, niin palkitaanhan me myös heitä vuosittain, ja silloin tulee kyseeseen vuoden työntekijä palkinto. JWD ylpeänä esittelee v. 2019 vuoden työntekijän. Herran takissa lukee nimi Pentti Raatikainen.

Pentti on meille tuttu tekijä jo vuosien ajan ja tällä kertaa palkinnon taustalla oli koko vuoden kestänyt pyyteetön työ ja ahkeruus, vuodenajoista ja keleistä riippumatta. Pentti painoi viime vuonna niin loka-marraskuun kaatosateissa kuin tammi-helmikuun räntäsateissakin hulluna hommia, aina aikaisesta aamusta myöhäiseen iltapäivään asti koskaan valittamatta. Näin hän omalla työpanoksellaan auttoi meidän asiakastamme saamaan hommat ajoissa maaliin. Ja me haluttiin tästä työstä antaa palkinto.

Valitettavasti korona on tullut, ainakin toistaiseksi, jäädäkseen yhteiskuntaan ja vaikuttaen käytännössä jokaisen meidän arkeen. Ja se vaikeutti myös palkitsemista, sillä kun kyselimme miten Pentti haluaisi että häntä palkinnolla muistetaan, niin kovin montaa sekuntia ei mies miettinyt, kun kertoi että haluaa lähteä yhdessä vaimon kanssa jonnekin. Sillä minne, ei ollut niinkään merkitystä. Kunhan se olisi jotain yhteistä aikaa. Yhdessäoloa ja laatuaikaa, täydellistä vastapainoa tuolle arkiduunille. Ja sitä kautta alkoi muodostua ajatusta palkinnolle. Ja kun korona näyttää edelleen olevan läsnä, myös matkustelun osalta on vahvoja rajoitteita. Tämän takia jouduttiin miettimään palkintoa, ja se ei voisi suuntautua esim. ulkomaille. Pentille ja vaimolle oli tärkeintä yhteinen aika ja yhteinen reissu, joten palkinnoksi muodostui täydellinen kylpylälomapaketti Saimaan Holiday Club kylpylään. Pentti ottaa nätimmän puolison mukaan 2 yöksi Saimaalle ja kylpylän lisäksi myös syövät hyvin (ja ehkä juovat myös viiniä) JWD:n piikkiin. Koko meidän tiimi haluaa onnitella Penttiä hienosta duunista ja hienosta palkinnosta!

Otetaan vielä nopeat sananvaihdot Pentin kanssa työmaalla:

Ensinnäkin, Pentti, onnittelut voitosta! Olet JWD:n historian toinen vuoden työntekijä! Mikä fiilis valinnasta?

No joo, hieno homma kun tulee valituksi. En osannut kyllä tällaista palkintoa odottaa. On sitä totta kai tullut painettua töitä, mutta niin sitä omasta mielestä kuuluukin.

Mikä tekee hyvän työntekijän / miten tullaan valituksi vuoden työntekijäksi?

Ammattiylpeys, ammattimaisuus, tehdään hommat tosissaan, kunnioittaen työnantajaa ja loppukäyttäjää. Ei mulla oikein tässä kohtaa ole antaa mitään muuta vastausta.

Miten ja miksi päädyit JWD Palveluille?

Karon olen nyt tuntenut työkuvioiden takia jo monta vuotta, olisikohan tässä mennyt jo 5-6 vuotta, en muista tarkalleen. Aina ovat hommat toimineet ja on voinut luottaa että kaikki mitä työnantajan rooliin kuuluu, tulee hoidettua. Palkat, lomarahat, pekkaset ym., kaikki menee oikein. Ei oikein ole ollut tarvetta edes miettiä mitään muuta vaihtoehtoa. Ja se kun hommat ovat käytännössä aina olleet mielekkäitä, vaikka siellä on kiireisiäkin työkohteita ollut.

 

Vielä kerran iso kiitos Pentille ja hyvää tulevaa syksyä ja nastaa reissua yhdessä paremman puolison kanssa!