fbpx

Elokuu 2019 – Mikko Ollila

”Maalari maalaa taaaloa, siinistä jaa puunasta, elokuun tullen saanoi hän, suoriudun tästä parhaiten”  

lauloi JWD:n elokuun kuukauden työntekijä, maalari Mikko Ollila, kun elokuussa lähti aamuisin työmaalle. Okei, tässä tarinassa oli nyt vähän isompaa pensseliä käytetty, sillä riimit on JWD:n toimistolla keksityt ja onneksemme Mikko on maalarina suoriutunut hommistaan elokuussa huomattavasti paremmin kun me Syksyn Sävel -kilpailun sanoittajina.

Mikko oli tosiaan elokuussa tekemässä maalauspuolen töitä kohteessa, jossa alkoi pikkuhiljaa kiire hiipimään selän taakse ja samaan aikaan laatustandardit tuli pitää korkealla ja se on maalarin työssä monesti se paikka, jossa jyvät erotellaan akanoista. Mikko hoiti homman omalta osaltaan mallikkaasti ja oli sen lisäksi vielä mies paikallaan, kun kesken lomakauden ajautui paikoitellen tilanteeseen, jossa toimi työmaan nokkana. Homma valmistui ajallaan laadusta tinkimättä.

Vapaa-ajalla aika kuluu pitkälti urheillessa ja sen lisäksi pientä penkkiurheilijan vikaakin löytyy. Penkkiurheilupuolella jalkapallo on lähellä sydäntä ja päätettiin palkita Mikko elokuun suoritusten perusteella Viaplayn kanavapaketin muodossa. Sitä kautta pääsee seuraamaan niin Huuhkajien EM-karsintojen etenemistä, kuin myös Valioliigassa ilmiöksi asti nousseen Teemu ”#pukkiparty” Pukin otteita.

Mikko kävi palkinnon pokkaamassa meidän toimistolla ja vaihdettiin tapamme mukaan myös pari sanaa:

Mikko, mikä fiilis valinnasta?

Kyllähän se mieltä lämmittää kun työnjälkeä arvostetaan. Ei sitä nyt palkan lisäksi ole moneen vuoteen erikseen palkittu tai muistettu.

Mikä tekee hyvän työntekijän / miten tullaan valituksi kuukauden työntekijäksi?

Joustamista ja ”uhrautumista” kun löytyy niin ollaan varmaan jo aika vahvoilla. Uhrautuminen on ehkä vähän turhan dramaattinen sanavalinta, mutta tässä kohtaa tarkoitan, että kun moni lomaili kesällä ja itse painoi duunia niin onhan se eräänlaista uhrautumista. Lisäksi sosiaalisilla taidoilla tulee helposti myös haalittua itselleen vastuuta ja kun tuon vastuun pystyy kantamaan niin ollaan varmasti oikeilla raiteilla.

Miten ja miksi päädyit JWD:lle töihin?

Viime syksynä tuli lähdettyä yhteen keikkahommaan Itä-Suomen suuntaan ja siellä oli töitä luvassa pitkäksi aikaa, mutta se homma meni niin sanotusti päin prinkkalaa ja yhtäkkiä marraskuussa oltiin tilanteessa, jossa maalarina piti lähteä etsimään uutta paikkaa. Maalarin hommat kun ovat todella sesonkiluonteisia ja painottuvat kevät-syksy väliselle ajalle niin marraskuu on helposti huonoin mahdollinen kuukausi jäädä työttömäksi. Olin yhteydessä Marikaan ja ei siinä kovin kauaa mennyt, kun työpaikka löytyi kun löytyikin ja siitä asti on hommaa riittänyt. Hyvin on homma toiminut alusta alkaen.

Heinäkuun työntekijämme Arto viettää vapaa-aikaansa luonnon helmassa ja oli kiinnostunut tietämään, että tuleeko patikoitua vapaa-ajalla? Jos ei niin onko löytynyt joku muu keino rauhottaa mieltä arjen keskellä?

Mökkeilemässä luonnon helmassa tulee oltua, mutta ei varsinaisesti harrasta patikointia. Kuntosalilla käyntiä itse pitää venttiilinä kun pitää päästää höyryjä.

Kysymys/haaste ensi kuun työntekijälle?

Lomista kun aiemmin puhuttiin niin onko talvilomasuunnitelmia? Itsellä on sellainen ajatus mielessä, että joulun kieppeillä olisi tarkoitus suunnata jonnekin lämpimään. Vähän täytyy työtilanteen mukaan katsoa, missä kohtaa on sopiva rako, mutta eiköhän sellainen löydy.

 

Vielä kerran kiitos Mikko, hyvin vedetty!