fbpx

Heinäkuu 2020 – Pekka Korhonen

Heinäkuun kuukauden työntekijäksi valikoitui varsin ansaitusti JWD:n maanrakennuspuolen luottopakki Pekka Korhonen.

Viime vuoden kesän alusta asti on Pekka monenlaisilla työmailla ahertanut JWD -kirjaimet selässään.  Pekalla on pitkä historia näistä hommista ja erityisesti mittamiehen roolista. Hyppysissä pysyy myös niin pienet kaivinkoneet kuin pyöräkoneetkin. Ja onpahan Pekalla kokemusta myös timpurin hommista. Voitaneen siis sanoa, että kyseessä on varsinainen rakennusalan monitaituri.

JWD:llä Pekka on työskennellyt ns reissuhommissa Uudenmaan alueella, vaikka kotiosoite löytyykin Kajaanista. Arkiviikot kuluu työn merkeissä ja jotta työmatka saatiin järkeväksi, niin hommattiin majoitus Pekalle täältä etelästä. Viikonlopuiksi hän kuitenkin aina hurauttaa kotikonnuilleen rakkaan perheen luokse.

Lomaakin on tänä kesänä keretty vähän viettämään ja mitä parhaassa seurassa, eli perheen kanssa. Lomalla ja vapaa-ajalla Pekka tykkää viettää aikaa hänelle todella tärkeän 5-vuotiaan lapsenlapsen kanssa. Kesälomalla on yhdessä vähän päästy reissaamaan ja on käyty niin Muumimaailmassa, kuin risteilylläkin.

Palkinnoksi annettiin tällä kertaa lahjakortti miehen itsensä valitsemaan ravintolaan, johon hän voi lähteä perheen kanssa herkuttelemaan ja nauttimaan hyvästä ruuasta.

Pekka, mikä fiilis?

Todella hyvä fiilis ja olen todella otettu. En ollut sen puolesta täysin yllättynyt, kun olen ahertanut niin paljon, mutta olen yllättynyt, että joku kiittää hyvin tehdystä työstä.

Mikä tekee hyvän työntekijän / miten tullaan valituksi kuukauden työntekijäksi?

Kun tekee annetut työt ammattiylpeydellä. Tarjoutuu omatoimisesti tekemään vähän muutakin hommaa, kuin mitä on, eikä vain yhtä omaa ruutua. Yhdessähän sitä työmaata viedään eteenpäin.

Miten ja miksi päädyit JWD:lle?

Olin aiemmin hommissa oululaisessa yrityksessä (ei mainita nimeä) ja siellä tehtiin kaikki vähän alta lipan. Jopa rakenteellisia virheitä tehtiin ja vaikka työntekijät havaitsivat virheet, niin niihin ei puututtu ja se taasen sotii minun arvomaailmaa vastaan, enkä halunnut sinne sitten jäädä. Otin puhelimen kouraan ja kilautin Karolle, kun näin, että maanrakennusmiehen haku oli päällä.  Löydettiin yhteinen tie töiden osalta ja sillä tiellä ollaan oltu jo yli vuosi ja tullaan olemaan vielä pitkään jos se vaan JWD:lle sopii. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Edellisen kuun kuukauden työntekijämme Tommi kyseli ja halusi tietää onko seuraavan kuukauden työntekijällä tullut koskaan nähtyä Lapin kesää?

Kajaanista kun on kotoisin niin onhan sitä tullut Lapin kesät nähtyä ja jos ihan rehellisiä ollaan niin Rovaniemi ja yöttömät yöt ovat yksi hienoimmista asioista tässä maailmassa.

Minkälainen kysymys seuraavan kuukauden työntekijälle?

Perhe ja lapsenlapset on minulle todella rakkaita. Voiko kukaan rakastaa omaa lapsenlastaan enemmän kuin minä? Voiko mikään olla rakkaampi kuin oma lapsenlapsi?

Kiitos Pekka koko meidän köörin puolesta!