fbpx

Lokakuu 2020 – Katrin Adamson

Meidän lokakuun työntekijäksi valikoitui rakennussiivousta työkseen tekevä Katrin Adamson. Siivoustyö on ihan tutkitustikin yksi aliarvostetuimmista duuneista. Työ, jonka arvon näkee ehkä vasta siinä kohdassa kun sitä ei kukaan tee. Etenkin työmaalla, jossa olosuhteet on muutenkin haasteelliset niin ilman Katrinin ja muiden rakennussiivoojien työpanosta työturvallisuus ja yleinen hyvinvointi sakkaa hyvinkin nopeasti, jos kukaan ei huolehdi siisteydestä.

Meidän tiet kohtasivat Katrinin kanssa alkuvuodesta 2020 ja Eestistä alunperin kotoisin olevalla Katrinilla on tässä vaiheessa takana kuusi vuotta Suomessa asumista ja työelämän puolella tuo aika on mennyt siivoustöiden parissa. Alkuun tuli tehtyä kolmisen vuotta kotisiivouksia ja vaihtanut kolmisen vuotta sitten rakennussiivouksiin. Tuo kolme vuotta onkin sitten mennyt kuin siivillä ja itseasiassa ensimmäinen työmaamestari, jonka alaisuuteen hän aikanaan päätyi on ollut siinä määrin tyytyväinen, että vaikka työmaat vaihtuvat niin Katrin on kulkenut matkassa mukana. Samalla myös työnkuva on laajentunut siivouksista myös suojauksiin ja muihin rakennustöihin. Tästä voi jo rivien välistäkin lukea, että palkinto menee tällä kertaa täysin oikeaan osoitteeseen.

Katrinin vapaa-aika kuluu enimmäkseen perheen parissa ja mieluiten käy tekemässä jotain, esimerkiksi keilaamassa. Eikä ole omena pudonnut kauas puusta, sillä kerrottakoon vielä sen verran, että myös Katrinin toinen tytär on meidän kautta tekemässä rakennussiivouksia.

Palkintojenjakoseremonia viivästyi sen verran, että päästiin palkinto jakamaan vasta joulukuun puolella ja tiedossa on, että joulu aiheuttaa kustannuksia ruokakaupan puolella. Hankittiin Katrinille ruokakauppaan lahjakortti niin pääsee jouluvalmisteluista helpommalla.

Mikä fiilis?

Hyvä fiilis oli saada avustusta varsinkin näin joulun alla, jotta voi ostaa lahjoja sekä ruokaa joulupöytään. Töissä on kiva käydä ja onhan tässä saman porukan kanssa tehnyt töitä jo 3 vuotta niin hyvä meininki on työmaalla.

Mikä tekee hyvän työntekijän / miten tullaan valituksi kuukauden työntekijäksi?

Tekee kaikki annetut tehtävät mitä mestarit pyytävät. Oman aktiivisuuden kautta on päässyt tekemään ja kehittämään myös omaa osaamistaan kun on päässyt työmailla tekemään myös suojauksia, loppusiivouksia, ikkunapesuja ja kaikenlaisia pienempiä rakennustöitä. Sitten kun ei ole liian nirso töistä mitä annetaan niin hyvä tulee. 😊

Miten ja miksi päädyit JWD:lle?

Jukan kanssa on tullut tehtyä yhteistyötä käytännössä kolmen vuoden ajan ja kun Jukka soitteli ja kyseli työtilannetta alkuvuodesta niin päätös oli helppo. Jukka hoitaa asiat hyvin sekä välittää työntekijöistä ja se on iso juttu!

Edellistä kuukauden työntekijää Juha Tetriä kiinnosti niinkin erikoinen asia, kun että hypitkö tasajalkaa työmaalla?

Hypin innosta kun pääsen töihin 🤣

Kysymys seuraavalle työntekijälle?

Kuinka monta askelta tulee päivässä? Itse aloin näitä jossain kohtaa seuraamaan ja riippuen työmaasta ja työmaan vaiheesta niitä tulee 17 000 – 30 000 per päivä. Hyvää hyötyliikuntaa, pysyy kunnossa!

Suurkiitos Katrin työpanoksesta ja luottamuksesta meidän suuntaan!