fbpx

Maaliskuu 2019 – Peter Helander

Mitä hittoa, toihan on Mikael Gabriel?

Eikä muuten ole, vaan JWD:n maaliskuun kuukauden työntekijä Peter Helander! Peter on meidän kautta muutaman kuukauden ajan ollut tekemässä rakennusapumies -tyyppistä duunia eli käytännössä työmaalogistiikan hoitamista. Peter on duuninsa hoitanut sen verran mallikkaasti, että asiakkaamme suunnalta on annettu jo vähän vastuutakin olla liiderin roolissa muille, varsinkin uusina rakennusmaailmaan hyppääville kavereille.

Kyseinen duuni on ihan pirun tärkeässä osassa ylipäänsä koko rakentamisen prosessia, sillä jos tavarat eivät siirry paikasta A paikkaan B sovitussa ajassa niin yhtäkkiä koko homma viivästyy ja sitten odotellaan. Samoin jos tarvikkeet lojuu siellä sun täällä niin sitten niitä etsitään tai niihin kompuroidaan ja pyöräytetään nilkat ympyrää ja ihmetellään ”kuka per*ele jätti nää tänne lojumaan”. Kuitenkin kyseessä on duuni, joka jää monesti vaille arvostusta mediaseksikkäämpien titteleiden varjoon.

Ei tällä kertaa.

Peterin palkitseminen maaliskuussa oli tavallaan aika helppo ratkaisu, vaikka meillä tietysti potentiaalisia kandidaatteja on kasvavassa määrin useita. Tällä kertaa kuitenkin Peterin miehittämällä työmaalla oli luovutusvaihe kuun lopussa ja niin kun hyvin usein nykypäivänä tuntuu, oltiin aikataulusta jäljessä. Työntekijöille tarjottiin mahdollisuutta erikoisluvalla tehdä töitä myös viikonloppuisin ja iltaisin. Siinä kohtaa Peterin tassu nousi pystyyn ja mies painelikin sitten kylmän viileästi 19 päivän työputken ja ainakin omalla tekemisellään antoi kaikkensa, jotta saadaan homma maaliin. Tähän kun vielä lisää asiakkaalta kuulemamme vuolaat kehut niin vaikea on olla palkitsematta miestä hyvin tehdystä työstä. Kiitoksena hankimme Peterille JD Sportsista päivitystä kuntosalivermeisiin, jotta saa treenattua asianmukaisissa varusteissa ja sitä kautta pysyy mieli virkeänä töitä tehdessä.

Käytiin treffaamassa Peter ja kyselemässä miehen kuulumisia.

Peter, mikä fiilis valinnasta?

Hyvä fiilis. Tai siis ihan mahtava fiilis. Harvoin sitä tällä tavalla on tullut muistetuksi.

Mikä tekee hyvän työntekijän / miten tullaan valituksi kuukauden työntekijäksi?

Oma-aloitteisuus nyt ensimmäisenä tulee mieleen. Ja sen lisäksi tietysti että tarttuu hommiin niin ne hommat pitää tehdä myös parhaan tietämyksen mukaan loppuun asti ja kysyä tarvittaessa jeesiä. Ja totta kai myös ajallaan paikalla ja muut perusjutut pitää olla kondiksessa.

Miten ja miksi päädyit JWD Palveluille?

Meidän tiet on Villen kanssa työrintamalla kohdannut jo kertaalleen aiemminkin lyhyesti, mutta silloin erinäisistä syistä jäi homma vähän lyhyeen. Nyt olin alkuvuodesta niin sanotusti haku päällä töiden suhteen ja itseasiassa kämppis Pasi vinkkasi soittamaan Villelle, joka  puolestaan oli juuri Pasille soitellut ja kysellyt kuulumisia. Pasi oli Villen kautta aikanaan vähän kauemmin duunissa ja kehui jo silloin että homma sujui aina mutkattomasti ja niin kun pitikin. Eikä siinä nyt lopulta tainnut mennä kun päivä tai pari niin olin työmaalla eli homma meni niin kuin pitikin, töitä löytyi nopeasti ja niitä on riittänyt.

Helmikuun kuukauden työntekijä Jouni heitti pari kysymystä ilmoille ja niistä ensimmäinen liittyi rullaluisteluun, jossa Jouni on asettanut itselleen haasteen 1000km ylittämisestä. Tuleeko Peter harrastettua rullaluisteltua?

Ei lähdetä Jounia haastamaan. Rullaluistelu on kyllä varmasti ihan nasta lajina, mutta ei ole kyllä rulliksilla tullut oltua vuosiin. En varmaan pysyis ees pystyssä enää.

Toinen kysymys liittyi Jounin toiseen harrastukseen. Oletko koskaan käynyt Neste Rallissa?

Ei ole tullut Neste Rallissakaan käytyä, mutta kyllä autourheilu sinällään kiinnostaa. Ehkä enemmän kuitenkin formula- kuin rallimiehiä.

Haaste/kysymys seuraavalle kk-työntekijälle?

Jatketaan urheilulajien parissa ja kysellään jääkiekon perään. Seuraatko lätkää ja jos seuraat niin löytyykö suosikkijoukkuetta? Itse seurailen lätkää kyllä suht aktiivisesti ja suosikkijoukkue löytyy rapakon takaa Pittsburgh Penguinsin suunnalta ja pingviinien osaltahan Stanley Cup -jahti päättyi juuri, mutta kohtahan sieltä alkaa taas miesten MM-skabat. Saa nähdä miten Suomelle käy. Paperilla jos katselee esim USA:n ja Ruotsin joukkueita ja niiden NHL-statuksen omaavia pelaajia niin kyllä vähän hirvittää. Ei kuitenkaan heitetä kirvestä kaivoon, onneks näitä pelejä ei paperilla pelata.

 

Loppuun vielä kerran kiitos Peter hyvin tehdystä duunista!