fbpx

Maaliskuu 2020 – Heikki Kesti

Maaliskuu tuli ja meni se muistetaan meidän toimistolla paristaki asiasta. Noh, ensinnäkin, kelithän nyt oli ihan pers****, yhtenä päivänä paistaa aurinko ja tuli kaipuu ulos lenkille, puolen tunnin päästä sataa rakeita ja kohta perään lunta. Riisuit ja puit edes-takas vaatteita, näyttää kun ois ruusunmarjapensaassa nukkunut yönsä. Mutta se mistä meillä maaliskuu muistetaan, oli meillä perinteeksi muodostunut kk-työntekijän palkitseminen. Palkkinnon sai maalikuussa, jo oikeastaan pidemmän uurastuksen ansiosta, Heikki Kesti.

Heikki toimii meidän asiakkaalla maanrakennustyöntekijänä, mutta oikeasti Heikin työsopimuksessa pitäisi lukea ”Yleismies”, sillä niin monipuolisesti mies on tehnyt, ja valmis tekemään hommia; Auttaa kivimiestä, asentaa putkia, ajaa kaivinkonetta, toimii rakennusmiehenä ym. Se mikä tästä maaliskuun palkinnosta tekee erikoisen, on se, ettei Heikki halunnut vastaanottaa mitään palkintoa meiltä. Ei siis mitään(!) palkintoa, vaikka kovasti väitin vastaan. Meillähän palkinto on aina sellainen mikä jollain lailla liittyy työntekijän vapaa-aikaan, miten sen ikinä haluaakin viettää. Tässä Heikin tapauksessa mies kertoi olevansa niin kiitollinen meille tästä työstä, että ainoa palkinto hänelle on tämä työ, ja jos JWD:n porukan kanssa pääsisi kakkukahvit juomaan, se riittäisi.

Ollaan aika klassisesti ällikällä lyöty. Tämä saattaa jäädä JWD:n historian kirjoihin ainutlaatuisena kuukautena. Taulu tulee meidän Hall of fame seinälle, kunhan koko porukka saadaan samaan pöytään ja kuvaan. Otetaan perinteiset one-on-onet Heikin kanssa seuraavaksi:

Heikki, miltä nyt tuntuu?

Helv**** paljon lämmitti sydäntä tällainen palkitseminen. Tuolla kun oot ympäriinsä ollut hommissa, myös paljon ulkomailla, niin harvemmin sitä konkreettista kiitosta saa työstä. Yleensä pieneenkin negatiiviseen asiaan kyllä kiinnitetään huomiota. Joten siksikin tämä oli yllätys ja positiivinen sellainen.

Mikä tekee hyvän työntekijän/ miten tullaan valituksi kuukauden työntekijäksi?

Arvostaa itseään, omaa työtään ja firmaa missä työskentelee. Siinä ne mielestäni kolme tärkeintä. Viimeiseen liittyen muistaa että on firman käyntikortti työmaalla ja myös työmaan ulkopuolella. Se kuva minkä kaikille annat, luo mielikuvia ulkopuolisille. Ikinä et tiedä kenen kanssa juttelet ja keille luot mielikuvia. Töissä ahkeruus ja oma-aloitteellisuus ovat myös todella tärkeitä, sillä sitä kautta työnantaja haluaa monesti hyvistä kavereista pitää kiinni. Tiivistän loppuun että tehdään töitä tosissaan muttei totisesti.

Miten ja miksi päädyit JWD:lle töihin?

No, Karo soitti ja pyysi töihin. Sanoi että kuuntele, nyt on sellainen tarjous mistä et voi kieltäytyä. Soiteltiin Karon kanssa jo aiemmin kesällä ja silloin oli ollut puhetta, että jos ja kun hommat minulla hiljenee Ruotsin puolella (missä olin keikkahommissa), niin soitellaan ja kuulostellaan mitä olisi tarjolla siinä vaiheessa. Sitten Karo soitteli uudelleen alkusyksystä ja kysyi töihin, ja kun siinä kohtaa hommat olivat viikon sisään loppumassa, niin sovittiin jo uudet työkuviot. Tästä meni viikko, niin olin etelässä töissä, Karo järkkäsi majoituksen ja muut asiat kuntoon ja olin työmaalla hommissa. Ja sillä tiellä ollaan edelleen enkä ajatellut muualle mennä.

Helmikuun kuukauden työntekijä Thomas Sandell heitti kyssärin/haasteen eli millainen vappu on tiedossa nyt, kun maailma ja Suomi on epidemian takia hetkellisesti vähän rajoitettu ja vaikuttaa myös esim. normaaliin vappuun?

Vappu suunnitelmat eivät ole ihmeellisiä, tästä yleisestä tilanteesta johtuen. Puistoon jos menisi kavereita tapailemaan, grillailemaan ja pelaamaan petanqueta. Sellainen suht rauhallinen vappu siis.

Kysymys/ haaste ensi kuun kuukauden työntekijälle?

Tuleeko rulliksilla luisteltua nykyään paljon? Tai luisteleeko ihmiset rulliksilla täällä etelässä niin paljon kuin pohjoisemmassa? Oulun pohjoispuolella meillä oli matkaa lähimmälle snägärille 5 km yhteen suuntaan. Melkein joka ilta tuli mentyä se 10 km rulliksilla, tietenkin samaan paikkaan. Mutta eikö se melkein plus/miinus reissu ollut (ja naurua päälle)? Ja bonushaasteena heitän idean JWD:n pipolätkäturnauksesta. Kuinka moni lähtee tähän mukaan, jos sananmukaisesti kyseessä on pipolätkäturnaus ja matsit vedetään keskellä heinäkuuta, siis nimenomaan paksut pipot päässä kaikilla?