fbpx

Marraskuu 2019 – Teemu Luukkanen

Joulukuu on jo ehtoon puolella ja pukki on kaikille vuodesta kiltisti suoriutuneille käynyt paketit jakamassa ja ennen kuin pukki kerkesi matkaan lähteä, kerettiin me jälleen kerran valitsemaan yksi uusi nimi kuukauden työntekijöiden kirjoon, betonialan työntekijä Teemu Luukkanen

Teemu on ollut meillä vähän reilu vuoden päivät hommissa. Alkuun herran oli määrä lähteä pinnoitushommiin, mutta päätyikin parin mutkan kautta ensin betonivaluja tekemään ja sitten siitä vielä yhden u-käännöksen kautta betoniasemalle valmistamaan betonia. Tästä viimeisestä käännöksestä on nyt kulunut vuosi ja ilmeisen mukavasti homma on mennyt, kun vuodenvaihteen jälkeen Teemu vaihtaa työnantajaa meiltä asiakkaamme kirjoille. Onneksi kerettiin kuitenkin viime metreillä myös meidän puolelta kiittää Teemua hyvin tehdystä työstä.

Palkinnoksi järkättiin Teemulle laatuaikaa kylpyläpaketin muodossa Vantaan Flamingossa, jossa huhujen mukaan on tullut ensimmäisiä treffejäkin vietettyä nykyisen elämänkumppanin kanssa niin paikka on siinäkin mielessä jäänyt eräänlaiseksi traditioksi, tällä kertaa ei tosin tarvitse arpoa kumpi maksaa 😉

Teemu itseasiassa palkittiin jo meidän pikkujouluissa joulukuun alussa lähestulkoon gaalatyyliin (ainakin allekirjoittaneen muistikuvien mukaan), mutta pikkujouluissa kadonneet muistiinpanot ja joulun aiheuttama härdelli puski haastatteluosion vuodenvaihteen kieppeille. Joulukinkun sulattelun jäljiltä tavoitettiin Teemu ja vaihdettiin pari sanaa työstä ja elämästä:

Teemu, mikä fiilis valinnasta?

Oikeaan osoitteeseen tuli 😉 No ei vaiskaan, hyvä fiilis tottakai! Toimi hyvänä piristysruiskeena näin pimeään talviaikaan.

Mikä tekee hyvän työntekijän / miten tullaan valituksi kuukauden työntekijäksi?

Tekemällä hommansa hyvin ja ehkä sitten ratkaisevaa on löytää sellainen fiilis, että työ ei ole vain työ. Eli työ kun on sellaista mistä tykkää ja työpaikalle tulee mielellään, eikä pakon sanelemana niin kyllähän se auttaa myös tekemään asiat paremmin. Kiva kun on löytynyt sellainen työpaikka, mihin ei ole kertaakaan tarvinnut tulla pitkin hampain aamulla.

Miten ja miksi päädyit JWD:lle töihin?

Elementtiasennushommissa olin töissä ennen tätä ja sitten kun ne hommat loppuivat niin sarjatulella laittoi hakemuksia vetämään. Sitten alkoi puhelin soida ja kolme-neljä haastattelua tuli käytyä läpi eri paikoissa ja jotenkin täällä JWD:llä tuntui työhaastattelusta lähtien olevan eniten omanlainen, vähän rennompi meininki niin se painoi vaakakupissa tuolloin. Ei kyselty viiden vuoden suunnitelmaa haastattelussa vaan keskityttiin olennaiseen. Ja vielä näin vuotta myöhemminkin voi todeta, että edelleen on hyvä rento ja rehellinen meininki päällä ja vaikka alkuun homma vaihtuikin niin uusi, vielä parempi homma löytyi sitten jopa vähän itselle yllättäen betoninvalmistuspuolelta ja nythän sitä ollaan menossa jo ensi vuonna suorittamaan laborantin tutkintoa työhön liittyen, joten ei olisi paljon paremmin voinut mennä.

Lokakuussa meidän Miikkaa kiinnosti tietää, että miten pidät itsestäsi huolta, tuleeko harrastettua liikuntaa vapaa-ajalla?

Tällä hetkellä perheen parissa menee suurin osa vapaa-ajasta, joka on nyt viime aikoina ollut vähän kortilla työn ohella suoritettavan ammattikorkeakoulun kanssa. Perheestä saa virtaa ja sen lisäksi sitten aina kun mahdollisuus on niin kyllä salilla tulee käytyä. Nyt esimerkiksi kun koulusta on joululomaa niin pari-kolme kertaa viikossa on tullut käytyä ja ihan hyvin pysyy arki kasassa.

Kysymys/haaste ensi kuun työntekijälle?

Jatketaan vähän samalla linjalla kuin edellinen, miten hyvin on löytynyt ”harmonia” työn, arjen ja unen kanssa? Itsellä on löytynyt hyvä balanssi kaikelle ja kyllä työ on siinä isossa roolissa, kun töissä menee hommat hyvin ja tykkää työstä niin arkea ja untakin saa

Meidän tiet erkanee vuodenvaihteessa Teemun kanssa, mutta tässä kohdassa iso kiitos JWD:n puolelta reilusta vuoden pätkästä, ollut ilo tutustua ja toivotetaan koko köörillä oikein paljon tsemppiä tuleviin haasteisiin!